A house extension for a private client undertaken while working with Barnaby Gunning. Our brief was to bring an existing house into the garden and the garden into the house. The challenge was to work around a mature silver birch tree. The design approach sought to avoid putting any load into the ground over the existing root spread and this lead us to construct the entire extension off site using glass fibre composites. The location of the site close to the Brooklands race track tempted us to specify a british racing green gel coat finish which picks up the leafiness of the surrounding garden.
http://groothuizen.org/files/gimgs/th-10_10_interior1.jpg
http://groothuizen.org/files/gimgs/th-10_10_interior2.jpg
http://groothuizen.org/files/gimgs/th-10_10_dsc04199.jpg
http://groothuizen.org/files/gimgs/th-10_10_dsc04191.jpg
http://groothuizen.org/files/gimgs/th-10_10_dsc04190.jpg
http://groothuizen.org/files/gimgs/th-10_10_dsc04178.jpg